Feeds RSS

Monday, September 28, 2009

Macamana raya bro?

Assalam,

Dah lama tak mengemaskini berita, padahal kerja akunya tak ada lah sangat, bizi memikirkan pelajaran, pening dengan macam2 hal, biasalah kalau dah bekerluarga namanya... mcm2 komitment nak kena hadapi, sikit sebanyak terjejas moral, tak berapa nak cergas. Itulah cabaran namanya.

Oh.. ada berita baik. Tahun baik bulan baik aku berhajat nak memperdalamkan lagi dalam pengajian islam, cita-cita ini sudah lama terpendam dibenak aku ni. Kebetulan, minggu inilah aku kena duduk arabic placement test, sudah lama tinggal bahasa arab ni, boleh ke aku agaknya ni? Tulah, memang tak rugi sekolah arab dulu, asas bahasa arab yang aku ada ni, buat aku layak amik kursus Dakwah dan Usuluddin dekat MEDIU. Kursus ni just part time je. Takpelah aku nak belajar sampai tua. Jadi apa pun tak apa.

Degree in Math macam biasalah, kejap on kejap off, teruk betul perangai off on aku ni, portal USM pun dah berapa lama tak berlogin...malas betul melayan karenah online2... ada satu subjek tu aku nama aku tak ada dalam assingment list. Dah penat email lecturer tu, kata saja semua nak dionlinekan...email tak der pulak respon.... malas dah nak melayan, tune study aku pun dah lari... moral tak der beb, malas betul nak ulangkaji. Cuti raya berminggu2 tu tak ada buat apa2. Aku bawak je kehulur-kehilir notes dalam keta, banyak sangat la bro benda lagha ni.... dua tiga saaat je bukak buku, kejap je tangan merayap ke internet, kejap aku gi tv, kejap internet. Hapo nak jadi? Come on aku.. wake up.

Oklah, aku menerpaksa blah dulu ni... Ni gambar terbaru cik Balqis, ada tu dekat terengganu, ada tu gambar dia dekat open house my friend. Kalau nak layan lebih banyak gambar, add la daku di facebookmu cekedess(at)gmail.com. Selamat Hari Raya!

















Oak Ma Ten..

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih, komen dan pandangan dialukan.